Składniki:
1 seler
1 jabłko
cebula
3 ogórki kiszone
3 - 4 liście laurowe
2 łyżki majonezu
2 łyżki musztardy
1 łyżeczka majeranku
1/4 szklanki oleju
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Seler obrać, pokroić w grubsze plastry, a następnie na mniejsze kawałki. Włożyć do garnka zalać osoloną wodą tak, aby lekko go przykrywała. Gotować przez 10 min. i odcedzić. Do miski wrzucić obraną i pokrojoną w piórka cebulę, dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłko i pokrojonego w kostkę ogórka. Dodać liście laurowe, majeranek, sól, pieprz, majonez, musztardę i olej. Dokładnie wymieszać. Na koniec dodać ugotowany seler i jeszcze raz dokładnie wymieszać. W razie potrzeby dodać jeszcze trochę oleju, aby seler dobrze pokrył się w tej marynacie. Miskę owinąć w folię i włożyć na 24 godziny do lodówki. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz