Składniki:
400 g grzybów mrożonych
1/2 małej cebuli
2 łyżki kwaśnej śmietany
1/2 szkl. Słodkiej 30 % śmietanki
łyżka masła
łyżka mąki
sól
pieprz
pieprz ziołowy
Sposób przygotowania:
Grzyby dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, Masło roztopić w rondelku, wrzucić cebulę, chwilę poddusić, a następnie dodać grzyby, lekko przesmażyć, dolać trochę wody i dusić do miękkości. W słoiczku rozmieszać mąkę z odrobiną wody i wlać do grzybów. Obydwie śmietany połączyć, dodać parę łyżek gorącego sosu, dokładnie rozmieszać i wlać do sosu. Doprawić solą i pieprzem i pieprzem ziołowym. Tak przygotowane grzyby podałam z plackami ziemniaczanymi. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz