Składniki:
2 piersi z kurczaka
1 cebula
250 g pieczarek
200 ml śmietany 30 %
2 łyżki oleju
sól
pieprz
papryka słodka mielona
pieprz ziołowy
sos myśliwski knorr
Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka oczyścić z błon i tłuszczu, a następnie obsypać przyprawami i pozostawić na co najmniej 15 minut. W międzyczasie obrać i pokroić w kostkę cebule, którą zeszklić na oleju. Do tak przygotowane cebuli dodać pokrojone pieczarki i chwilę dusić. Sos myśliwski wymieszać ze śmietaną, a następnie wlać do podduszonych pieczarek z cebulą. Chwilę razem pogotować i ewentualnie doprawić. Piersi kurczaka przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego, zalać przygotowanym sosem. Zapiekać w nagrzanym do 180 stopni piekarniku 40 minut. Tak przygotowane piersi z kurczaka zaserwowałam z ryżem i sałatką z ogórka zielonego i pomidora. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz