reklama

sobota, 18 stycznia 2020

Czekoladowe salami

Deser ten pierwszy raz miałam okazję spróbować w naszej grupie kulinarnej, gdzie przygotowujemy nie tylko dania obiadowe, ale również od czasu do czasu desery, które są nie tylko bardzo smaczne, ale przede wszystkim szybkie w przygotowaniu. Jednym z takich deserów było to czekoladowe salami. Deser ten tak mi zasmakował, że postanowiłam jak najszybciej go przygotować i poczęstować moich bliskich, którzy byli nim zachwyceni.

Składniki:
200 g herbatników
150 g mielonych orzechów lub migdałów
170 g masła
200 g czekolady deserowej lub 100 g czekolady i 100 g kakao
100 g cukru

Sposób przygotowania:
Czekoladę rozpuścić wraz z masłem w kąpieli wodnej. Herbatniki pokruszyć i wraz z orzechami dodać do rozpuszczonej masy czekoladowej, a następnie dokładnie wymieszać. Masę przełożyć na papier do pieczenia i zwinąć w cukierek. Włożyć na co najmniej 4 godziny do lodówki. Serwować pokrojone w grube plastry. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz