reklama

poniedziałek, 6 stycznia 2020

Makaron z warzywami i jajkami

Makaron przygotowywałam już na różne sposoby, ale tej potrawy, którą przygotowywaliśmy pod czujnym okiem Pani Henrichs nie znałam. Makaron, warzywa i jajka to najprostsza mieszanka, którą do tej pory robiłam. Doprawiona odpowiednimi przyprawami stanowiła doskonałe, sycące i przepyszne danie obiadowe.


Składniki:
10 jajek
250 g makaronu penne
2 papryki czerwone
pęczek cebulki zielonej
3 - 4 pomidory
boczek wędzony
sól
pieprz
chili
natka pietruszki
olej

Sposób przygotowania:
Na oleju udusić pokrojoną cebulkę zieloną. Dodać paprykę pokrojoną w kostkę i dusić, aż papryka stanie się al dente. przyprawić solą, pieprzem, chili. W międzyczasie ugotować w osolonej wodzie makaron, a następnie odcedzić go i dodać do uduszonych warzyw wraz z pokrojonymi w kostkę pomidorami. Wszystko razem przesmażyć. Na koniec dodać rozbełtane jajka, posiekaną natkę pietruszki i mieszać tak długo aż jajka się zetną. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz