Składniki:
4 udka z kurczaka
mniejszy seler
2 pietruszki
4 marchewki
1 por
kawałek imbiru
natka pietruszki
sól
pieprz
sucha jarzynka domowa
Sposób przygotowania:
Udka wyczyścić, zalać zimną wodą, dodać łyżkę soli, pieprz, łyżka suchej jarzynki, oraz obrany i drobno pokrojony lub starty imbir. Gotować pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa. W międzyczasie obrać warzywa i drobno pokroić. Gdy mięso będzie miękkie wyjąć je, obrać i pokroić, a rozdrobnione warzywa wrzucić do wywaru. Gotować do miękkości. Dodać pokrojone mięso i ewentualnie jeszcze doprawić. Na koniec wrzucić posiekaną natkę pietruszki. Zupę serwować z ugotowanym osobno makaronem nitki. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz