Składniki:
kapelusze podgrzybków
2 jajka
sól
pieprz
pieprz ziołowy
mąka
bułka tarta
Sposób przygotowania grzybów:
Grzyby dokładnie wypłukać, a następnie osuszyć w ręczniku papierowym. Jajka rozbełtać w misce z odrobiną wody i przyprawami. Panierować w mące, w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoto. Tak przygotowane grzyby układać ciasno w słoiku, włożyć cebulę z zalewy i zalać gorącą zalewą. Zakręcić i odwrócić do góry dnem. Smacznego.
Składniki na zalewę:
4 szklanki wody
1 szklanki octu 10 %
3 łyżek cukru
2 łyżki soli
ziele angielskie
liść laurowy
gorczyca
1/2 cebuli pokrojonej w piórka
Sposób przygotowania zalewy:
Wszystkie składniki zalewy wymieszać i zagotować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz