reklama

środa, 24 lipca 2019

Kotlety drobiowe w jogurtowej panierce

Przygotowywałam już na różny sposób kotlety z piersi z kurczaka, ale te w jogurtowej panierce, na które przepis  otrzymałam od pewnej starszej pani, którą poznałam na seminarium, pobiły wszystkie. Tak mi je polecała, że postanowiłam  jej przepis wypróbować. I faktycznie wyszły pyszne, soczyste i kruche, naprawdę godne polecenia.


Składniki:
2 piersi z kurczaka
200 ml jogurtu
1 jajko
3 łyżki mąki
sól
pieprz
pieprz ziołowy
papryka słodka
papryka ostra
mąka do obtaczania
olej

Sposób przygotowania:
Piersi pokroić  i  rozbić na kotlety. Jogurt wymieszać z jajkiem, mąką i przyprawami, a następnie włożyć rozbite kotlety i odstawić  do lodówki na co najmniej godzinę. Po tym czasie wyjąć mięso, obtoczyć każdy kotlet w mące, a następnie smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz