Składniki:
1/2 kg wątróbki drobiowej
2 – 3 duże cebule
1 duże jabłko
2 łyżki margaryny do smażenia
3 łyżki mąki
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Wątróbkę dokładnie umyć i oczyścić z błonek. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Jabłko obrać i pokroić w ósemki. Na patelni roztopić margarynę, a następnie ułożyć oprószoną mąką wątróbkę. Podsmażyć ją z każdej strony pod pokrywką, bo bardzo strzela. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i jabłka. Dusić do miękkości cebuli i jabłek. Na koniec przyprawić solą i pieprzem. Można podawać z chlebem na kolację, albo z ziemniakami i surówką na obiad. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz