Po ostatnich zakupach męża pozostało mi jeszcze jedno awokado, które nie mogło się zmarnować. Dlatego też długo się zastanawiałam, czy powtórzyć jakąś pastę, czy wykombinować coś nowego. No i padło na to drugie. Wprawdzie była już pasta z dodatkiem jajek, ale tym razem postanowiłam dodać jeszcze rzodkiewkę i szczypiorek. Wyszła pyszna, zupełnie inna w smaku pasta, którą jak zwykle będę polecać zwłaszcza tym, którzy nie przekonali się jeszcze do tego rodzaju past.
Składniki:
dojrzałe awokado
7 - 8 rzodkiewek
3 jajka
garść posiekanego drobno szczypiorku
sok z limonki lub cytryny
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Z awokado usunąć pestkę, wydrążyć miąższ, a następnie rozgnieść widelcem. Dodać rzodkiewki starte na tarce o dużych oczkach i lekko odciśnięte, pokrojone w drobną kostkę jajka ugotowane na twardo i garść posiekanego drobno szczypiorku. Doprawić solą i pieprzem oraz sokiem z limonki. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz