Składniki:
3 kostki łososia alaska lub inny filet
30 dkg pieczarek
1 cebula
9 mniejszych ziemniaków
sól
pieprz
pieprz ziołowy
Sposób przygotowania:
Rozmrożoną rybę dokładnie odcisnąć w ręczniku papierowym, a następnie obsypać z obydwu stron przyprawami. Pieczarki wyczyścić, pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Ziemniaki obrać i pokroić w ósemki i ugotować al dente . Przygotować trzy większe kawałki foli aluminiowej. Na foli ułożyć pieczarki, na pieczarkach rybę, przykryć pieczarkami. Następnie obłożyć ziemniakami i na koniec dodać cebulę. Całość skropić olejem i posypać przyprawami, a następnie folię szczelnie zwinąć. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 50 minut. Smacznego.
200 stopni i 50 min dla ryby !!!
OdpowiedzUsuńTak zrobiłam i było pysznie, rybka się nie rozpadła, ani nie wysuszyła.
Usuń