Ktoś kiedyś mi powiedział, że z awokado można zrobić zdrową a la nutellę, ale jakoś wypadło mi to z głowy.Jednak ostatnio, gdy mąż zakupił okazyjnie większą ilość awokado i porobiłam różne pasty i te które wszyscy znają i zupełnie nowe, postanowiłam przygotować również coś słodkiego. Padło na pastę a la nutella. Z tego co pamiętałam potrzebny był banan, awokado oczywiście i miód. Jednak ja postanowiłam jeszcze dodać trochę masła orzechowego, aby polepszyć smak. Nawet nie miałam pojęcia, że wyjdzie takie pyszne smarowidło, które doskonale nadaje się do posmarowania pieczywa jak i przygotowania domowych andrutów.
Składniki:
1 dojrzałe awokado
1 dojrzały banan
1 płaska łyżka masła orzechowego
2 płaskie łyżki kakao
1 łyżka miodu
Sposób przygotowania:
Z awokado usunąć pestkę, wydrążyć miąższ
i razem z pozostałymi składnikami włożyć do głębszego naczynia, a następnie zblendować na gładką pastę. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz