Muszę przyznać, że mięso przygotowane w ten sposób i zaserwowane z sosami ajwar lub tzatzyki z dodatkiem chlebka pita upieczonego na grillu lub patelni grillowej i sałatki z pomidorów okazało się obłędne w smaku i doskonale nadające się nawet na szybkie danie obiadowe.
Składniki:
500 g mięsa mielonego mieszanego
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
pieprz ziołowy
papryka słodka
pieprz cayenne
2 - 3 łyżki zimnej wody
Sposób przygotowania:
Wszystkie podane wyżej składniki dokładnie wymieszać, a następnie odłożyć do lodówki na co najmniej 30 minut. Po tym czasie mięso wyjąć z lodówki i formować kiełbaski. Smażyć na patelni grillowej, aby ładnie się przypiekły z każdej strony. Można również piec na grillu ułożone na tackach. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz