Uwielbiają ją osoby preferujące mini klopsiki w tej zupie i ja do nich też należałam, bo byłam zachwycona tym właśnie przepisem, ale teraz po latach zasmakowała mi ta prosta w przygotowaniu zupa i chcę się podzielić przepisem na nią.
Składniki:
500 g mięsa mielonego mieszanego
1 por sałatkowy
5 - 6 pieczarek
200 g serka topionego śmietankowego
1,5 l rosołu lub wody
olej
sól
pieprz
pieprz ziołowy
gałka muszkatołowa
Sposób przygotowania:
Mięso mielone doprawić solą i pieprzem, a następnie przesmażyć na łyżce oleju i wrzucić do garnka. Dodać obrany i pokrojony na pół krążki por oraz pokrojone pieczarki, zalać rosołem i gotować do miękkości pieczarek. Na koniec dodać serek topiony i gotować do rozpuszczenia sera. Doprawić solą, pieprzem, pieprzem ziołowym i gałką muszkatołową. Zaserwowałam ją z makaronem wstążki. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz