Składniki:
kapusta pekińska
jabłko
mała papryka czerwona
marchewka
mała cebula
garść posiekanego czosnku niedźwiedziego
Składniki na sos:
6 łyżek oleju
3 łyżki octu balsamicznego
2 łyżka miodu
łyżeczka musztardy
sól
pieprz ziołowy
pieprz młotkowany z kolendrą
zioła do sałatek
Sposób przygotowania sosu:
Wszystkie składniki sosu umieścić w słoiku, który zakręcić, a następnie dokładnie potrząsać słoikiem, aby składniki się połączyły.
Sposób przygotowania:
Kapustę drobno pokroić,posypać odrobiną soli i odstawić. Marchewkę, jabłko, paprykę czerwoną, cebulę potrzeć na tarce o dużych oczkach i dorzucić do kapusty. Na koniec dodać drobno posiekany czosnek niedźwiedzi. Dodać sos i dokładnie całość wymieszać. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz