reklama

środa, 10 kwietnia 2019

Sałatka z roszponki z pomidorkami i truskawkami

Następna wersja sałatki z roszponki, która doskonale nadawała się jako dodatek do polędwiczek w sosie musztardowo - miodowym. Tak jak już nie raz wspominałam w moich postach, roszponka to według nas najlepsza zielenina w naszej kuchni, którą można przygotowywać z różnymi dodatkami i zawsze wychodzi pyszna sałatka.

Składniki:
150 g sałaty roszponki
kilka truskawek
1 mała cebula czerwona
kilka pomidorków koktajlowych
Składniki na sos:
3 łyżki oleju
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżka miodu
sól
pieprz ziołowy
pieprz świeżo mielony

Sposób przygotowania sosu:
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać.
Sposób przygotowania sałatki:
Umyć i osuszyć roszponkę, a następnie wrzucić do miski.  Dodać drobno pokrojoną cebulę, pokrojone truskawki oraz przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Wszystko polać przygotowanym sosem i przed podaniem wymieszać. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz