Składniki:
500 g polędwiczek wieprzowych
100 g sera gorgonzole
100 g sera brie lub camembert
300 ml śmietany 30 %
sól
pieprz pieprz ziołowy
olej do smażenia
1 łyżka masła
Sposób przygotowania:
Polędwiczki oczyścić z błon, a następnie pokroić w plastry i lekko rozbić dłonią. Tak przygotowane mięso smażyć z obu stron na gorącym oleju z dodatkiem masła z obu stron. Następnie przełożyć na talerz, a na pozostałym tłuszczu stopić pokrojone sery. Do stopionego sera wlewać śmietanę, cały czas mieszając, aż powstanie gładki sos. Przyprawić. Do tak przygotowanego sosu włożyć polędwiczki i dusić około 4 - 5 minut. Polędwiczki w sosie z serów pleśniowych zaserwowałam z kopytkami i sałatką z roszponki. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz