Składniki:
3 ziemniaki
papryka czerwona
2 łodygi selera naciowego
1/2 cukinii
4 brązowe pieczarki
kilka różyczek kalafiora
kilka różyczek brokuła
1 duży ząbek czosnku
kawałek startego imbiru
1/2 łyżeczki papryki ostrej
1 łyżeczka kurkumy
1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
1 szklanka rosołu
200 ml mleczka kokosowego
olej
sól
pieprz
pieprz ziołowy
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać olej, a następnie wrzucić starty czosnek, starty imbir i ostrą paprykę. Dokładnie przesmażyć. Wrzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, oczyszczoną z gniazda nasiennego i pokrojoną paprykę. Wymieszać. Następnie dodać pokrojone łodygi selera, pokrojoną w kostkę cukinię, pieczarki, różyczki kalafiora i brokuła. Wszystko razem chwilę przesmażyć, podlać rosołem i dusić do miękkości warzyw. Na koniec wlać mleczko kokosowe i doprawić solą, pieprzem, pieprzem ziołowym. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz