Składniki:
cebula
2 ziemniaki
mały brokuł
2 czerwone papryki
2 łodyżki selera naciowego
gruszka
1/2 puszki mleczka kokosowego
1 l rosołu
sól
pieprz
pieprz ziołowy
gałka muszkatołowa
curry
olej
1 łyżka masła
Sposób przygotowania:
Olej rozgrzać na większej patelni, dodać masło, a następnie dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebulę. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Podzielić brokuł na małe różyczki, łodygi selera pokroić oraz paprykę wyczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę, a następnie dorzucić do reszty warzyw. Chwilę razem smażyć, cały czas mieszając. Przełożyć do garnka, zalać rosołem, dodać obraną, pokrojoną gruszkę i gotować do miękkości. Warzywa zmiksować na gładki krem. Postawić na kuchence, dodać mleczko kokosowe , delikatnie wymieszać i chwilę razem pogotować. Przyprawić solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz