I nie pomyliłam się. Roladki w sosie na bazie mleczka kokosowego zaserwowane z ryżem były pyszne.
Składniki:
4 piersi z kurczaka
12 małych różyczek z brokuła
150 g brązowych pieczarek
cebula
200 ml mleczka kokosowego
łyżka startego imbiru
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka kurkumy
sól
pieprz
pieprz cytrynowy
olej
Sposób przygotowania:
Różyczki brokuła ugotować w osolonej wodzie al dente i odcedzić. Piersi z kurczaka rozbić, dokładnie przyprawić solą, pieprzem i pieprzem cytrynowym. Ułożyć ugotowane różyczki ( po trzy na każdym płacie), a następnie zwinąć w roladę i spiąć wykałaczką. Tak przygotowane rolady ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na patelni rozgrzać olej, a następnie wrzucić obraną i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki, rozdrobniony czosnek i starty imbir. Wszystko dokładnie wymieszać i dusić około 5 minut. Wlać mleczko kokosowe, dodać kurkumę, sól, pieprz i chwilę wszystko zagotować, a następnie zalać roladki. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 35 minut. Podawać z ryżem. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz