Składniki:
4 kostki łososia alaska
2 op. ciasta francuskiego
500 g szpinaku
100 g kwaśnej śmietany
100 g sera startego
1 łyżka bułki tartej
sól
pieprz
pieprz ziołowy
papryka słodka mielona
olej
jajko
Sposób przygotowania:
Liście szpinaku przebrać, usunąć ogonki, wypłukać, osuszyć i wrzucić na rozgrzany olej na patelni. Dusić szpinak kilka minut cały czas mieszając. Dodać śmietanę, ser tarty, sól pieprz, pieprz ziołowy i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać bułkę tartą i wymieszać. Gotować jeszcze 3 minuty i odstawić do ostygnięcia. Ciasto francuskie pokroić na 4 części. Na środku każdego blatu położyć doprawioną solą i pieprzem z obydwu stron rybę, a następnie na rybie ułożyć szpinak. Owinąć ciastem rybę ze szpinakiem by powstały paczuszki, lekko z góry ponacinać i posmarować utworzone paczuszki rozbełtanym jajkiem. Ułożyć na wyłożonej papierem blaszce i piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku 30 minut, aż ciasto nabierze złotego koloru. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz