Składniki:
500 g mięsa mielonego mieszanego
2 cukinie
3 jajka
1/2 cebuli
sól
pieprz
papryka słodka mielona
pieprz ziołowy
mąka
Sposób przygotowania:
Cukinie obrać i pokroić w plastry o grubości około 1 cm, wydrążyć środek, posolić i odstawić. Mięso wymieszać z surowym jajkiem, drobno posiekaną cebulą. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, pieprzem ziołowym i papryką na pikantnie. Dokładnie wyrobić na jednolita masę. Tak przygotowaną masą mięsną wypełnić wydrążone pierścienie cukinii. Pierścienie panierować w mące, a następnie moczyć w rozbełtanych jajkach i smażyć na gorącym oleju z obydwu stron na złoty kolor. Tak usmażone pierścienie zaserwowałam z sosem chrzanowym na zimno. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz