Składniki:
4 - 5 ziemniaków pokrojonych w cienkie talarki
kawałek wędzonej kiełbasy
3 łyżki oleju
1 cebula
2 pomidory
4 jajka
2 łyżki śmietany 18 %
sól
pieprz
pieprz ziołowy
natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać olej, a następnie wrzucić doprawione solą i pieprzem talarki ziemniaków i dokładnie przesmażyć. Dodać pokrojoną w pół plasterki kiełbasę, pokrojoną w piórka cebulę i wszystko razem przesmażyć. Na koniec ułożyć pokrojone w plasterki obrane ze skórki pomidory. Chwilę razem dusić. Do miseczki wbić jajka, dodać śmietanę oraz przyprawy i dokładnie wymieszać. Masę jajeczną wylać na podduszone warzywa i smażyć całość obracając co chwilę patelnię, by masa się ścięła. Ten omlet smażony jest tylko z jednej strony. Podać posypany posiekaną natką pietruszki. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz