Składniki:
200 g ugotowanego dowolnego makaronu grubszego
100 g boczku wędzonego
100 g kiełbasy wiejskiej wędzonej
1/2 cebuli
2 jajka
3 łyżki śmietany 30 %
100 g sera żółtego tartego
sól
pieprz
pieprz ziołowy
natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Boczek drobno pokroić i wrzucić na suchą patelnię. Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebulę obraną i pokrojoną w piórka. Chwilę wszystko przesmażyć, aż cebula stanie się szklista. Dodać ugotowany makaron, razem wszystko wymieszać i przesmażyć. W między czasie jajka wymieszać z śmietaną, serem i przyprawami, a następnie zalać tą mieszanką makaron. Chwilę smażyć i podać posypany drobno posiekaną natką pietruszki. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz