Składniki:
500 g piersi z indyka
2 cienkie kiełbasy
cebula
1 czerwona papryka
250 g pieczarek
puszka białej fasoli konserwowej
sól
pieprz świeżo mielony
pieprz pieprz ziołowy
majeranek
łyżka mąki
1 sos pieczeniowy ciemny
Składniki marynaty:
pół szklanki oleju
łyżeczka papryki ostrej
łyżeczka papryki słodkiej
łyżeczka czosnku granulowanego
pieprz ziołowy
sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Piersi pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do marynaty na całą noc. Następnego dnia na patelni rozgrzać olej i wrzucić wyjęte z marynaty mięso. Obsmażyć z każdej strony, a następnie przełożyć do garnka. Na pozostałym tłuszczu przesmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę, obraną i pokrojoną w piórka cebulę, a następnie dorzucić do mięsa. Zalać wodą, aby przykryła mięso i gotować. Gdy mięso będzie al dente wrzucić pokrojone, przesmażone pieczarki i paprykę. Gdy warzywa i mięso będą miękkie dorzucić białą fasolkę konserwową. Na koniec zagęścić całość sosem rozmieszanymi z mąką i wodą. Doprawić na pikantnie. Podawać z pieczywem. Smacznego.
Twoja zupa bardzo przypadła mi do gustu. Po pierwsze lubię mięso z indyka, a po drugie fasolkę.Chetnie wypróbuję Twój przepis. Na pewno spodoba się mojej rodzince.
OdpowiedzUsuń