Czytałam kilka przepisów, by zorientować się z czego jest robiony i sporządziłam własny dodając mój ulubiony pieprz ziołowy, który podnosi smak każdej potrawy.
Składniki:
słoik białej fasoli 400
2 jabłka
2 cebule
sól
pieprz
5 ziarenek ziela angielskiego
listek laurowy
majeranek
pieprz ziołowy
3 łyżki oleju
Sposób przygotowania:
Fasolę odcedzić i zblendować. Cebulę obrać i drobno pokroić. Jabłka obrać i potrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić listek i ziele angielskie, a następnie cebulę i jabłko. Smażyć do odparowania soku i miękkości. Wyjąć ziele angielskie i listek laurowy, a następnie wystudzić. Tak przygotowaną masę jabłkowo - cebulową połączyć z zblendowaną fasolą, dodać przyprawy i dokładnie jeszcze raz zblendować. Doskonale smakuje z pełno ziarnistym chlebem i ogórkiem kiszonym. Smacznego.
Rzeczywiście bardzo pyszny ,,smalczyk ,, będę robić często.
OdpowiedzUsuńSmalcu w smaku to to niewiele przypomina ale smak tej pasty jest wyborny �� dzięki za przepis
OdpowiedzUsuń