Składniki:
1/2 kapusty białej
3 mandarynki
mała czerwona papryka
1 małe jabłko
kawałek białej części pora
koperek
Składniki na sos:
6 łyżek wody
6 łyżek oleju
łyżeczka musztardy
łyżeczka miodu
sok z 1/2 cytryny
łyżeczka ziół do sałatek
Sposób przygotowania sosu:
Wszystkie składniki sosu umieścić w słoiku, który zakręcić, a następnie dokładnie potrząsać słoikiem, aby składniki się połączyły.
Sposób przygotowania:
Kapustę drobno pokroić,posypać łyżeczką soli i trochę powyciskać. Jabłko, paprykę potrzeć na tarce o dużych oczkach. Mandarynki obrać i pokroić w kosteczkę, zaś por obrać i pokroić w pół krążki. Koperek drobno posiekać. Wszystko razem wymieszać. Dodać sos i ponownie wymieszać. Doskonała do drobiu. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz