Składniki:
1 kg dyni
2 papryki czerwone
3 mniejsze ziemniaki
1 duży pomidor
cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
1 l rosołu
100 ml mleczka kokosowego
sól
pieprz
1/2 łyżeczki curry
1/2 łyżeczki papryki mielonej ostrej
pieprz ziołowy
Sposób przygotowania:
W garnku na maśle podsmażyć obraną cebulę i czosnek. Następnie dodać paprykę ostrą mieloną i curry, a po kilku minutach dodać obraną i pokrojoną w kostkę dynię, ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę oraz paprykę również pokrojoną w kostkę. Razem wszystko smażyć około 10 minut. Potem całość zalać rosołem, dodać pomidor obrany ze skórki i pokrojony, a następnie gotować do miękkości warzyw. Na sam koniec zmiksować zupkę, dodać mleczko kokosowe, doprawić solą, pieprzem i pieprzem ziołowym. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz