Składniki:
4 filety dowolnej ryby
1/2 mleczka kokosowego
200 g fasolki szparagowej zielonej
1 średnia cebula
łyżeczka czosnku granulowanego
łyżeczka imbiru mielonego
1/2 łyżeczki ostrej papryki mielonej
kilka łyżek oleju
1/2 puszki mleka kokosowego
1 łyżka kurkumy
1/2 łyżki kminu rzymskiego
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Filety osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę obrana i pokrojoną i chwilę przesmażyć. Dodać ostrą paprykę mieloną, kurkumę, kmin rzymski, czosnek granulowany, imbir mielony. Wszystko razem przesmażyć, a następnie dodać obraną i pokrojoną fasolkę szparagową zieloną, którą dokładnie wymieszać z usmażonymi przyprawami. Dolać trochę wody i dusić by fasolka zmiękła. Następnie dodać mleczko kokosowe, wymieszać i zagotować. Na koniec na fasolce ułożyć filety rybne i pod przykryciem dusić około 10 minut. Po tym czasie filety przewrócić i jeszcze razem chwilę podusić. Rybę w ten sposób przygotowaną podałam z ryżem, posypaną posiekaną pietruszką. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz