Składniki:
5 szt. sznycli wieprzowych
sól
świeżo mielony pieprz
pieprz gruboziarnisty z kolendrą
papryka słodka
czosnek granulowany
olej do smażenia
1/2 cebuli
3 łyżeczki mąki
łyżeczka musztardy
Sposób przygotowania:
Sznycle wieprzowe natrzeć przyprawami i odstawić na godzinę do lodówki. Na głębokiej patelni rozgrzać olej, a następnie wyłożyć na niego sznycle . Obsmażyć z dwóch stron na brązowo i zalać wodą. Dodać cebulę i dusić pod przykryciem, aż będą miękkie. Powstały z pieczenia sos zaprawić mąką rozmieszaną w małej ilości wody, aby powstał zawiesisty sos. Zaserwowałam tak przygotowane sznycle z kluskami śląskimi i gotowaną kapustą kiszoną z boczkiem. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz