Składniki:
4 jajka
1/2 cebuli
mała cukinia
mała papryka żółta
1/2 papryki czerwonej
2 większe pomidory
2 szt. kiełbasy śląskiej
sól
pieprz
pieprz ziołowy
papryka słodka
chili
olej
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać olej, a następnie wrzucić oczyszczone z gniazda nasiennego, wypłukane i pokrojone papryki, cukinię. Pomidory wrzucić do wrzątku, a następnie zalać zimna wodą, by skórka lepiej schodziła. Po obraniu pomidorów ze skórki pokroić je w kostkę i dorzucić do papryki. Chwilę wszystko dusić, aż powstanie gęsty sos. Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do reszty. Doprawić na pikantnie. Zrobić łyżką delikatne wgłębienie, w które wbić jajka. Chwilę smażyć, aż białka się zetną, a żółtka zostaną płynne. Smacznego.
To jest pyszne
OdpowiedzUsuń