Składniki:
3 -4 ziemniaki ugotowane w łupinach
średni ogórek zielony
3-4 cebulki szalotki
Sposób przygotowania:
Ugotowane ziemniaki pokroić w plastry. Ogórek nie obrany pokroić w cienkie plasterki, a cebulkę w kostkę.
Składniki na sos:
1/2 szkl. wody
1/2 szkl. oleju
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka słodkiej musztardy bawarskiej
łyżka octu
sól
pieprz
pieprz młotkowany z kolendrą
łyżeczka miodu
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki sosu wymieszać, a następnie zagotować i tą gorącą zalewą zalać składniki sałatki. Zalewa powinna być słodko kwaśna. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Po wystygnięciu wylać nadmiar zalewy. Na koniec posypać koperkiem. Można podawać do potraw z grilla. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz