Będąc ostatnio na przyjęciu
urodzinowym u syna naszych znajomych, jedliśmy pyszną sałatkę
śledziową autorstwa Izy, o której wielokrotnie wspominałam w
różnych postach. Postanowiłam zrobić ją jeszcze przed świętami,
by przekonać się, czy wykonana przeze mnie będzie tak samo pyszna
i godna zaserwowania na świątecznym stole. Okazało się, że jest
nie tylko prosta i szybka w przygotowaniu, ale naprawdę godna, aby
znaleźć się na stole wielkanocnym wśród innych pyszności.
Składniki:
słoik śledzi marynowanych
puszka kukurydzy
1/2 cebuli czerwonej
1 większe jabłko
majonez
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Śledzie odsączyć z zalewy i pokroić
na mniejsze kawałki. Dodać kukurydzę, cebulę obraną i pokrojoną
w piórka oraz jabłko obrane i pokrojone w kostkę. Dodać majonez,
doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz