2 szkl. mąki
2 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
niepełna szklanka cukru
Sposób przygotowania ciasta:
Z podanych składników zagnieść
ciasto i rozłożyć na blaszce z wysokim brzegiem
Składniki masy serowej:
1 kg sera
3/4 szkl. cukru
2 budynie śmietankowe + 5 łyżek cukru
3 szkl.mleka
4 łyżki oleju
6 żółtek
cukier waniliowy
Składniki na masę kokosowa:
6 białek
150 g cukru
100 g wiórków kokosowych
Sposób przygotowania masy
kokosowej:
Ubić białka, pod koniec dodać cukier
i dalej ubijać na sztywna masę. Dodać wiórki i delikatnie
wymieszać łyżką.
Sposób przygotowania masy serowej:
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać
cukier waniliowy i olej, a następnie po trochę sera cały czas miksując. Budynie wymieszać z mlekiem i cukrem, a następnie dodać
do masy serowej i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę
serową wylać na ciasto. Piec w nagrzanym do 189 stopni piekarniku
około 40 min. Po tym czasie wyjąć z pieca, polać masa kokosowa i
piec następne 15 min.Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz