Po
urodzinowej imprezie męża zostało mi parę placków tortilli,
dlatego też postanowiłam je wykorzystać i zrobić szybki obiad.
Długo zastanawiałam się nad tym co włożyć do środka. Zrobiłam przegląd lodówki i zauważyłam, że mam pieczarki, w zamrażalce
szpinak, popytałam znajomych z czym robią tortillę i wyszło bardzo
przyjemne w smaku danie, które nie raz jeszcze będę robić.
Składniki:
300
g mrożonego szpinaku
200
g pieczarek
200
g sera żółtego startego
1
mała cebula
1 duży ząbek czosnku
łyżka masła
sól
i pieprz do smaku
5
placków tortilli
Sposób
przygotowania:
Cebulę i pieczarki pokroić w drobna
kostkę, a następnie podsmażyć na maśle. Dodać szpinak i dusić do rozmrożenia, co jakiś czas mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem
oraz wyciskamy ząbek czosnku. Razem wszystko mieszamy, dodajemy
jogurt i ser żółty, jeszcze raz mieszamy i zostawiamy na małym
ogniu około 5 minut cały czas mieszając. Odstawiamy i natychmiast
smarujemy tym nadzieniem tortille i składamy w kieszonkę. Przed
podaniem opiekamy na patelni grillowej. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz