Tak
jak obiecałam dzisiaj będzie przepis na pyszną pastę z twarogu i
makreli, którą pierwszy raz jadłam dawno temu u moich znajomych
jeszcze w poprzednim miejscu zamieszkania. Było to małżeństwo w
wieku moich teściów, którzy tak jak ja dzisiaj, lubili
eksperymentować w kuchni i przyrządzali co jakiś czas nie znane mi
potrawy, a później zapraszali na degustację. Było to bardzo miłe
z ich strony i dzięki nim pozyskałam wiele nowych przepisów.
Składniki:
250
g twarogu pół tłustego
1 średnia makrela wędzona
pół
cebuli
pół pęczka cebulki zielonej (nie koniecznie)
łyżka
musztardy
sól
i pieprz do smaku
Sposób
przygotowania:
Makrelę
obieramy ze skóry i ości, rozdrabniamy widelcem. Ser przegnieść
przez praskę do ziemniaków, a następnie połączyć z makrelą, dodać
drobniutko pokrojona cebulę i cebulkę zieloną, musztardę, sól i
pieprz do smaku i dokładnie łyżką rozetrzeć na pastę. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz