Jak już pisałam w którymś z postów
w naszym domu surówki zawsze były i są na pierwszym miejscu, ale odkąd zrobiłam pierwszy raz kapustę kiszoną według przepisu mojej
mamy, która zawsze podawana była do ryby smażonej, trochę nasze
menu się zmieniło. I kiedy tylko robiłam rybę w czasach, gdy
dzieci jeszcze były w domu zawsze wygrywała kapusta kiszona z
masłem i czosnkiem.
Teraz też jeszcze ją robię, ale mąż woli
zdrowszą wersję do rybki, czyli surówkę z kapusty kiszonej.
Składniki:
1/2 kg kapusty kiszonej
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
łyżka masła
sól, pieprz i cukier do smaku
Sposób przygotowania:
Kapustę ugotować do miękkości,
odcedzić. Cebulę obrać i drobno pokroić, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę lub drobniutko pokroić. Czosnek, cebulę i
masło dodać do kapusty, przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Podawać
z ziemniakami i rybą panierowaną , smażoną. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz