Nie dawno byliśmy na przyjęciu
urodzinowym i na stole wśród wielu przekąsek zauważyłam roladę
serową, którą bardzo lubimy, ale niestety dawno jej nie robiłam.
Dlatego obiecałam sobie, że muszę ją koniecznie zrobić, jeśli
tylko nadarzy się taka okazja. I nadarzyła się nie długo potem, a
mianowicie mieliśmy zapowiedziane odwiedziny długo nie widzianych
znajomych, dlatego chciałam przygotować coś ekstra na przekąskę i
wybrałam właśnie miedzy innymi roladę z żółtego sera, na która
przepis dostałam dawno, dawno temu od koleżanki z pracy i chciałabym
się z Wami nim podzielić.
Składniki:
40 dkg sera żółtego gouda w kawałku
15 dkg szynki
1 papryka czerwona
3 kost. serka topionego ( jeden z
papryka, dwa czyste) miękkie
2 jajka ugotowane na twardo
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Ser włożyć do woreczka śniadaniowego,
a następnie do garnka z gorącą wodą na około 20 min, aż stanie się miękki. W międzyczasie pokroić drobno szynkę, jajka i paprykę. Włożyć wszystko do miski, dodać serki topione i dokładnie
wszystko wymieszać. Ser wałkujemy na prostokąt o grubości 0,5 cm
, same serową rozsmarowujemy na serze i zawijamy jak roladę. Owijamy
folia i wkładamy do lodówki.Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz