Składniki na spód:
100 g herbatników maślanych
50 g masła
Składniki na masę serową:
500 g sera z wiaderka
2 jajka
1 budyń waniliowy bez cukru
100 g cukru
skórka starta z 1/2 cytryny
Dodatkowe składniki:
mus truskawkowy
truskawki
Sposób przygotowania:
Herbatniki rozdrobnić na piasek, a następnie dodać roztopione masło i dokładnie wymieszać. W formie na muffinki umieścić papilotki. Herbatniki z masłem rozłożyć do papilotek i ugnieść na dnie, a następnie formę ostawić. Ser, cukier, skórkę z cytryny, jajka i budyń w proszku zmiksować przez chwilę na gładką masę, tylko do momentu połączenia się składników. Masę serową wyłożyć do papilotek. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 25 minut w temperaturze 180°C. Wyłączyć piekarnik i studzić serniczki przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika, a następnie wstawić na parę godzin do lodówki. Przed podaniem nałożyć na każdy serniczek po łyżce musu truskawkowego i udekorować truskawkami według własnego pomysłu. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz