reklama

wtorek, 2 listopada 2021

Surówka z pak choi wersja 3

 

I znowu na naszym stole pojawiła się surówka z pak choi. Jakoś nie potrafię się oprzeć temu wyjątkowemu warzywu o czym doskonale wie nasza córka Asia. To ona będąc na zakupach zaopatruje mnie w tą kapustę, która  nie zawsze dostępna jest w pobliskich sklepach. Tym razem przygotowałam surówkę z dodatkiem selera naciowego i  dressingu, który nadał tej surówce obłędnego smaku.

 Składniki:

2 małe kapusty pak choi

1 marchewka

1 jabłko

1/2 papryki czerwonej

1 łodyga selera naciowego

kawałek pora 

Składniki na sos:

3 łyżki oleju

2 łyżki octu jabłkowego

3 łyżki wody

2 łyżeczki musztardy francuskiej ziarnistej

2 łyżeczki musztardy rosyjskiej

3 łyżki miodu

sól

pieprz

pieprz ziołowy

zioła sałatkowe

Sposób przygotowania sosu:

Wszystkie składniki sosu umieścić w słoiku, który zakręcić, a następnie dokładnie potrząsać słoikiem, aby  składniki się połączyły.

Sposób przygotowania:

Kapustę  pak choi drobno pokroić.  Por i seler naciowy  pokroić w pół plasterki, marchewkę , jabłko,   paprykę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wszystko dorzucić do kapusty.  Dodać  sos i dokładnie całość wymieszać. Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz