Ja jednak postanowiłam wykorzystać go do przygotowania sałatki, która swoim smakiem mnie zaskoczyła, a to za sprawą tego wyjątkowego, autorskiego sosu.
Składniki:
100 g ryżu makaronowego lubella
1/2 ogórka zielonego
por ( kawałek białej części)
kilka pomidorków koktajlowych
3 - 4 patisony konserwowe
1/2 cebuli czerwonej
1/2 papryki czerwonej
100 g sera żółtego
Składniki na sos majonezowy:
5 łyżek majonezu
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 1/2 łyżeczki musztardy francuskiej ziarnowej
sól
pieprz
pieprz ziołowy
Sposób przygotowania sosu:
Wszystkie składniki sosu wymieszać.
Sposób przygotowania sałatki:
Makaron ugotować al dente, przelać zimną wodą i przełożyć do miski. Wszystkie warzywa pokroić w drobną kostkę i wrzucić do makaronu. Na koniec pokroić w drobną kostkę ser żółty. Dodać przygotowany sos majonezowy i dokładnie wymieszać. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz