reklama

piątek, 21 lutego 2020

Roladki z kurczaka po mojemu

Nie za bardzo ostatnio miałam czas, by bawić się w wymyślanie obiadu na niedzielę, dlatego stwierdziłam jednoznacznie, że piersi z kurczaka są mięsem doskonale nadającym się do przygotowania szybkiego obiadu. Wymyśliłam, że skoro zasmakowała nam żurawina jako dodatek do mięsa zapiekanego to czas wykorzystać ją wraz serem, który akurat miałam w lodówce, jako nadzienie roladek z kurczaka.
Pomysł okazał się świetny i tak przygotowane roladki zaserwowane jak zwykle z pieczonymi ziemniakami, które uwielbiamy i z dodatkiem surówki z marchewki były pyszne.

Składniki:
2 piersi z kurczaka
100 g sera camembert
2 łyżki konfitury z żurawiny
sól
pieprz
pieprz ziołowy
olej do smażenia

Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka rozkroić w poprzek, ale nie do końca, żeby powstał większy płat,  rozbić, dokładnie przyprawić solą, pieprzem, pieprzem ziołowym, nałożyć pokrojony ser i dodać łyżkę żurawiny, a następnie zwinąć w roladę. Tak przygotowane rolady smażyć na gorącym oleju z każdej strony, aby ładnie się przyrumieniły. Dolać wody i dusić do miękkości. Zaserwowałam tak przygotowane rolady z pieczonymi ziemniakami i surówką z marchewki z pomarańczą. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz