reklama

sobota, 29 lutego 2020

Kokosanki z dodatkiem sera

Kokosanki już nie raz piekłam, ale takie z dodatkiem sera nigdy. Pierwszy raz dowiedziałam się o tym przepisie na naszej grupie kreatywnej, gdzie od czasu do czasu pieczemy jakieś ciasteczka. (Nie jest to grupa kulinarna, gdzie  gotowaliśmy)  Ten nowy rodzaj kokosanek okazał się wyśmienity w smaku i na pewno jeszcze nie raz zagości na naszym stole.

Składniki:
400 g kokosu
65 g sera Quark
150 g cukru
4 białka
cukier waniliowy

Sposób przygotowania:
Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę, a następnie dodać po trochę kokos dokładnie mieszając. Na koniec dodać ser Quark i delikatnie wymieszać. Blachę wyłożyć pergaminem. Małą łyżką nabierać masę, formować kulki i układać na pergaminie. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do czasu, kiedy ciasteczka się ładnie zrumienią. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz