Ja do tej pory wszelkiego rodzaju obierki z warzyw wyrzucałam, ale ostatnio dowiedziałam się od pani Ulrike Henrichs że śmiało mogę je wysuszyć, zmielić lub zblendować, a następnie stosować do różnych potraw, aby uwydatnić ich smak. Oczywiście domowa jarzynka jest bez dodatku soli. Jednak, żeby takie obierki suszyć, należy wszystkie warzywa przed obraniem dokładnie wyszorować pod bieżącą ciepłą wodą. Jak już wspominałam człowiek cały czas się uczy i dowiaduje się o rzeczach, które nigdy by nie wpadły mu do głowy. Jednak nie każdy chce zastosować je w swojej kuchni, a czasami naprawdę warto.
reklama
poniedziałek, 2 grudnia 2019
Domowa sucha jarzynka z odpadów warzywnych
Większość osób korzysta z dostępnych w sklepach suchych mieszanek warzywnych, między innymi takich jak kucharek, czy Vegeta uniwersalna nie wiedząc, że śmiało można taką zrobić z odpadów warzywnych takich jak obierki z marchewki, pietruszki, selera, kalarepy czy chociażby z kawałków papryki, cebuli i tym podobnych warzyw. Po co wyrzucać, skoro można śmiało je wykorzystać.
Ja do tej pory wszelkiego rodzaju obierki z warzyw wyrzucałam, ale ostatnio dowiedziałam się od pani Ulrike Henrichs że śmiało mogę je wysuszyć, zmielić lub zblendować, a następnie stosować do różnych potraw, aby uwydatnić ich smak. Oczywiście domowa jarzynka jest bez dodatku soli. Jednak, żeby takie obierki suszyć, należy wszystkie warzywa przed obraniem dokładnie wyszorować pod bieżącą ciepłą wodą. Jak już wspominałam człowiek cały czas się uczy i dowiaduje się o rzeczach, które nigdy by nie wpadły mu do głowy. Jednak nie każdy chce zastosować je w swojej kuchni, a czasami naprawdę warto.
Ja do tej pory wszelkiego rodzaju obierki z warzyw wyrzucałam, ale ostatnio dowiedziałam się od pani Ulrike Henrichs że śmiało mogę je wysuszyć, zmielić lub zblendować, a następnie stosować do różnych potraw, aby uwydatnić ich smak. Oczywiście domowa jarzynka jest bez dodatku soli. Jednak, żeby takie obierki suszyć, należy wszystkie warzywa przed obraniem dokładnie wyszorować pod bieżącą ciepłą wodą. Jak już wspominałam człowiek cały czas się uczy i dowiaduje się o rzeczach, które nigdy by nie wpadły mu do głowy. Jednak nie każdy chce zastosować je w swojej kuchni, a czasami naprawdę warto.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz