reklama

piątek, 25 października 2019

Ryba pod cebulową pierzynką

Oj! jaki mąż zadowolony, a wszystko to za sprawą rybki, która co raz częściej gości w naszym menu. Już dawno temu wspominałam, że tradycyjna w panierce dawno się znudziła, dlatego też co jakiś czas przygotowuję ją w różnych kombinacjach. Tym razem nie zaszalałam, bo była przygotowywana na prędko, ale muszę przyznać, że wyśmienita. Niby takie proste składniki, a efekt końcowy doskonały. I jak tu nie polubić ryby, za którą kiedyś nie przepadałam.


Składniki:
2 filety rybne
1 duża cebula
100 g startego sera żółtego
majonez
sól
pieprz
papryka słodka
pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:
Filety przyprawić solą, pieprzem, pieprzem ziołowym i papryką słodką, odłożyć na godzinkę. Po tym czasie filety ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie każdy filet posmarować majonezem, nałożyć pokrojoną w piórka cebulę i posypać startym serem. Na tą samą blaszkę ułożyć ziemniaki pokrojone w ósemki i przyprawione solą, pieprzem, pieprzem ziołowym, suchym koperkiem, a następnie wymieszane  z odrobiną oleju. Całość włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać 35 minut. Ja zaserwowałam to danie z sałatką z pomidorów. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz