Składniki:
2 filety rybne
1 duża cebula
100 g startego sera żółtego
majonez
sól
pieprz
papryka słodka
pieprz ziołowy
Sposób przygotowania:
Filety przyprawić solą, pieprzem, pieprzem ziołowym i papryką słodką, odłożyć na godzinkę. Po tym czasie filety ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie każdy filet posmarować majonezem, nałożyć pokrojoną w piórka cebulę i posypać startym serem. Na tą samą blaszkę ułożyć ziemniaki pokrojone w ósemki i przyprawione solą, pieprzem, pieprzem ziołowym, suchym koperkiem, a następnie wymieszane z odrobiną oleju. Całość włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać 35 minut. Ja zaserwowałam to danie z sałatką z pomidorów. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz