Oczywiście znowu zadziałała moja wyobraźnia i zainspirowana przeróżnymi przepisami stworzyłam własną przekąskę, która nie tylko ładnie się prezentuje, ale jest również pyszna.
Składniki:
6 jajek przepiórczych (bo tyle miałam)
4 rzodkiewki
1 łyżka majonezu
sól
pieprz
kilka listków sałaty lodowej
kilka plasterków ogórka zielonego
kilka plasterków rzodkiewki
garstka posiekanego koperku
Sposób przygotowania:
Jajka przepiórcze ugotować na twardo, obrać ze skorupek i przekroić na pół. (jajka gotuje się 4 min, a następnie odcedza, potrząsa garnkiem, aby skorupki popękały, zalewa zimną wodą i dopiero obiera). Majonez wymieszać z startymi na drobnych oczkach rzodkiewkami, przyprawić solą i pieprzem. Na talerzu ułożyć listki sałaty, na sałacie plasterki rzodkiewki i ogórka, a następnie połówki jajeczek przepiórczych. Na każdą połówkę jajka nałożyć rzodkiewkowy majonez i całość posypać koperkiem. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz