Składniki:
2 piersi z kurczaka
2 papryki czerwone
3 mniejsze cukinie
1 cebula
10 pomidorków koktajlowych
puszka czerwonej fasolki konserwowej
1/2 szklanki mleka
sól
pieprz
curry
pieprz ziołowy
czosnek granulowany
papryka słodka mielona
papryka ostra mielona
Sposób przygotowania:
Mięso dokładnie wypłukać, pokroić w kostkę gulaszową, a następnie obsypać solą, pieprzem, pieprzem ziołowym, czosnkiem mielonym, curry i dokładnie wymieszać. Na głębokiej patelni rozgrzać olej,na który wrzucać przyprawione mięso. Smażyć z każdej strony, aby nabrało ładnego koloru, a następnie przełożyć do garnka. Na pozostałym tłuszczu przesmażyć obraną i pokrojoną w piórka cebulę, pokrojoną w pół plasterki cukinię oraz pokrojoną w paski paprykę, a następnie dorzucić do mięsa. Zalać niewielką ilością wody i dusić . Gdy warzywa i mięso będą al dente dorzucić fasolkę czerwoną i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Wlać mleko i na małym ogniu dusić do miękkości. Doprawić na pikantnie. Tak przygotowane piersi można serwować z dodatkiem pieczywa lub makaronu tagliatelle. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz