Składniki:
1/2 kalafiora
1/2 brokuła
500 g mięsa mielonego
pęczek szczypiorku
1 jajko
sól
pieprz
pieprz ziołowy
pieprz gruboziarnisty z kolendrą
bułka tarta
ser żółty tarty
Sposób przygotowania:
Kalafior i brokuł podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Ugotowany kalafior i brokuł odcedzić i rozgnieść widelcem, a następnie odstawić do ostygnięcia. Dodać mięso mielone i wszystko wymieszać . Do tak przygotowanej masy dodać drobno posiekany szczypiorek, jajko, bułkę tartą, przyprawić solą, pieprzem i pieprzem ziołowym. Z tak przygotowanej masy formować kotleciki, układać na wyłożonej papierem blaszce, zapiekać w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 35 minut. Po tym czasie posypać kotleciki startym serem i zapiekać do czasu rozpuszczenia sera. Tak przygotowane kotlety zaserwowałam z salsą. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz