Składniki:
4 plastry karkówki
400 g pieczarek
1 duża cebula
5 - 6 ziemniaków
3 łyżki ketchupu
sól
pieprz
pieprz ziołowy
czosnek mielony
papryka mielona
olej
Sposób przygotowania:
Plastry karkówki natrzeć przyprawami i olejem, a następnie odłożyć na godzinę do lodówki. W między czasie pieczarki obrać i pokroić w plasterki, cebulę obrać i pokroić w piórka, zaś ziemniaki obrać i pokroić w cienkie talarki. Tak przygotowane warzywa wymieszać z ketchupem i przyprawami. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Podlać odrobiną wody, a następnie ułożyć na warzywach przygotowane plastry karkówki. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 2 godzin, podlewając od czasu do czasu wytworzonym sosem. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz