Składniki:
4 plastry schabu
1 papryka czerwona
1/2 papryki żółtej
1/2 papryki zielonej
2 średnie marchewki
musztarda
mąka
sól
pieprz
papryka słodka mielona
czosnek mielony
pieprz ziołowy
pieprz grubo mielony z kolendrą
Sposób przygotowania:
Mięso dokładnie rozbić i złożyć na pół, a następnie uformować owalne bitki. Każdą bitkę posolić i popieprzyć, a następnie z obu stron posmarować musztardą. Tak przygotowane bitki obtoczyć w mące i obsmażyć na gorącym tłuszczu z obydwu stron. Całość zalać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. W międzyczasie obrać cebulę i pokroić w piórka, marchewkę obrać i pokroić w pół plasterki, a następnie dodać do mięsa. Na koniec dodać papryki pokrojone w paski. Dodać przyprawy. Bitki są gotowe jeżeli mięso i warzywa są miękkie. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz